Tranzacționarea camerelor. Ce Este Un Trader - Definiție

Cele mai bune site-uri web pentru a face bani online flowerdecor.ro

tranzacționarea camerelor

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE a tranzacționarea camerelor in dezbatere publica un proiect de regulament si doua proiecte de proceduri privind tranzactionarea pe pietele centralizate de gaze naturale administrate de Bursa Romana de Marfuri BRMdesi parlamentarii din Comisia de Industrii tranzacționarea camerelor Camerei Deputatilor vor ca OPCOM sa fie tranzacționarea camerelor companie care sa detina licenta de operare a bursei locale de gaze naturale.

Tranzacționarea camerelor perioada decembrie aprilieBursa Romana de Marfuri S. Potrivit sursei citate, la sediul ANRE au avut loc o serie de intalniri cu reprezentantii BRM, pentru clarificarea anumitor probleme prezentate in aceste documente.

Navigation menu

O modificare cu caracter de noutate consta in introducerea serviciilor de Contraparte Centrala Casa de Clearing pentru tranzactii realizate pe platforma electronica a BRM.

Contrapartea centrala are rolul de a garanta buna desfasurare a procesului de decontare intre clienti prin interpunerea intre acestia, precum si prin sistemul de garantii aplicat participantilor la piata centralizata. Legea energiei si a gazelor naturale din prevede, in privinta pietelor centralizate de energie electrica, ca este acordata o singura licenta pentru operatorul pietei de energie electrica.

tranzacționarea camerelor

In urma cu o luna, Comisia de Industrii a Camerei Deputatilor a introdus in raportul la proiectul de aprobare a unei OUG adoptate de Guvernul Ciolos anul trecut, de modificare a Legii energiei, un amendament potrivit tranzacționarea camerelor si pentru operatorul pietei de gaze naturale va exista o singura licenta, care urmeaza sa fie acordata tot OPCOM.

Raportul nu a fost inca adoptat si trimis plenului Camerei de catre Comisie. Reprezentantii BRM au protestat dur, in mai multe randuri, fata de intentia deputatilor din Comisia de Industrii de a acorda doar OPCOM licenta de operare a pietelor centralizate de gaze tranzacționarea camerelor.

tranzacționarea camerelor

In plus, intr-o scrisoare adresata luna trecuta sefului Comisiei, deputatul Iulian Iancu, de catre Directoratul General pentru Energie al Comisiei Europene, se arata ca acordarea statutului de operator unic al pietei centralizate de gaze naturale OPCOM este inoportuna, dat fiind lichiditatea mai mare din prezent de pe Bursa Romana de Marfuri, operator care ar urma sa fie eliminatt de pe piata in cazul in care sunt adoptate amendamentele Comisiei de Industrii a Camerei Deputatilor.

Foarte recent, Benedikt Klauser de la DG Energy din cadrul Tranzacționarea camerelor Europene a declarat, intr-o conferinta la Bucuresti, ca propunerea de a obliga producatorii din Romania sa comercializeze toata productia de gaze pe o singura platforma de tranzactionare ar avea un efect negativ asupra functionarii pietei si ar descuraja si impiedica functionarea eficienta a exporturilor.

Indici acțiuni - Segment Market Briefing 20.10.2020 - XTB România

Tranzactionarea pe pietele centralizate de gaze naturale s-a intensificat anul acesta, dupa ce, prin ordonanta adoptata de Guvernul Ciolos toamna trecuta, a fost introdusa in legislatie si obligativitatea furnizorilor de a cumpara gaze de pe burse, obligatie care nu exista pana atunci. OUG-ul a reiterat si obligatia de vanzare pe pietele centralizate a producatorilor de gaze.

tranzacționarea camerelor

OUG nr. Volumul de gaze tranzactionat pe pietele centralizate in primele luni ale acestui an, echivalent cu peste 15 milioane tranzacționarea camerelor MWh, a depasit totalul anului aferent aceluiasi segment al pietei.

tranzacționarea camerelor

Informațiiimportante